شهر ایغدیر

ایغدیر یکی از زیباترین شهر های ترکیه است که در شمال شرقی این کشور و در همسایگی با ارمنستان واقع شده است. این شهر یکی از نزدیک ترین شهر های مرزی به ایران است و تا مرز ایران حدود ۲ ساعت فاصله دارد. اگر قصد سفر به کشور ترکیه را دارید تور ایغدیر می تواند یکی از بهترین گزینه ها برای تفریح و بازدید در کشور ترکیه باشد.بیشتر اهالی این شهر را مردم آذری تشکیل می دهند اما به دلیل همسایگی این شهر با کشور ارمنستان تعدادی بسیار زیادی از اهالی ایغدیر، ارمنی و کردی نیز هستند. در ادامه با سفر دوستان همراه باشید تا بیشتر با این شهر بی نظیر آشنا شویم.

ایغدیر با وجود اینکه شهر کوچکی است اما بسیار پر جنب و جوش است. بسیاری از افرادی که تور ایغدیر را برای مسافرت انتخاب می کنند به قصد خرید به این شهر می روند. در تور ایغدیر می توانید مراکز خرید زیادی را پیدا کنید. اجناسی که در این شهر ایغدیر به فروش می رسند نسبت به کشور ما قیمت مقرون به صرفه ای دارند. این موضوع سبب شده است تا بسیاری از فروشندگان ایرانی با رفتن به تور ایغدیر و خرید از فروشگاه های آن، اجناسی را وارد کشورمان کنند و با قیمت بیشتری به فروش برسانند. بنابراین اگر به تور ایغدیر می روید، از مراکز خرید این شهر حتما بازدید کنید.

مرز ترکیه و ایران در سمت ایران مرز بازرگان نام دارد و در سمت ترکیه مرز قوربولک نام دارد. فاصله مرز بازرگان تا شهر ایغدیر ترکیه حدود ۹۰ کیلومتر است. بعد از اینکه از شهر ایغدیر بازدید کردید می توانید به شهر کارس که یکی از نزدیک ترین شهر های ترکیه به ایغدیر است بروید.

تاریخچه شهر ایغدیر

در سال ۱۵۵۵میلادی شهر ایغدیر به تصرف صفویان درآمد و دردست حکومت صفوی باقی‌ ماند تا زمانی که ایران در جنگ‌های ایران و روس در دوره قاجار در میانه سالهای ۱۸۲۶تا ۱۸۲۸ از روسیه شکست خورد و این شهر به تصرف روسیه درآمد.
تحت حکومت روسیه دو مدرسه یکی برای دختران یکی برای پسران و سه کلیسا ایجاد شد و ۱۰۰خانواده ارمنی اجازه یافتند که به این شهر مهاجرت کنند و جمعیت شهر در این هنگام به ۱۰هزار نفر افزایش یافته بود. اقتصاد شهر نیز بر پایه کشاورزی و بازرگانی استوار بود. پس از انقلاب اکتبر ۱۹۱۷روسیه، منطقه تحت کنترل یک کمیته اداری موقت ایجاد شده توسط سه گروه اصلی قومی در قفقاز درآمد.
در سپتامبر ۱۹۲۰ترکیه آغازگر جنگی به رهبری کمال مصطفی پاشا برای از میان بردن جمهوری روسیه و برگرداندن ایغدیر شد. فرمانده ترک ژنرال کاظم کارابکیر فرمانده ارتش ترکیه بود ولی در آغاز ارتش ترکیه موفق به تصرف ایغدیر به خاطر مقاومت شدید نیروهای روس نشد. ولی پس از چند روز سرانجام موفق به بیرون راندن نیروهای اشغالگر از ایغدیر در ۲۰اکتبر ۱۹۲۰گردیدند. بر پایه اسناد رسمی ترکیه روس ها و ارامنه پس از آنکه در منطقه شاه تختی شکست خوردند ایغدیر را رها کرد و پس از سوزاندن پلی که روی رود ارس بود به مناطق شمالی عقب نشینی کردند. پس از چند گفتگوی صلح ایغدیر ضمیمه خاک ترکیه گردید. البته سال ۱۹۲۱در معاهده قارص دستاوردهای این جنگ رسمی شد.

مردم شناسی

جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۸ میلادی ۷۵٬۸۲۴ نفر و بر اساس برآوردهای سال ۲۰۰۹ میلادی ۷۵٬۷۲۱ نفر می‌باشد. بیشتر اهالی این شهر را ترکان آذربایجانی تشکیل می دهند. امروزه جمعیت ایغدیر ترکیبی از ترکی آذربایجانی و عثمانی و کرد است. جشن بهاری نوروز که در ایران رسمی است به صورت گسترده ای در این شهر جشن گرفته می شود.